ناحیه گازرسانی نیمور..
- عملیات گازرسانی به نیم ور در سال 1374 آغاز ودر سال 1376به بهره برداری رسید .
- عملیات گازرسانی به دهستان باقر آباد در سال 1380 آغاز ودر سال 1381به بهره برداری رسیدو تحت پوشش اداره گاز نیم ور می باشد .
- خط انتقال گازPSI 1000شهر نیم ور 80 متر
- خط تغذیه گاز PSI 250 در نیم ور 1295 متر
- شبکه گاز PSI 60 درشهر نیم ور 27205 متر
- شبکه گاز PSI 60 در دهستان باقر آباد 9084 متر
- تعداد انشعابات گاز درنیم ور 1031 علمک
- تعداد انشعابات گاز در دهستان باقر آباد 280 علمک
- ایستگاه تقلیل فشار گاز PSI 1000 به PSI 60با ظرفیت 5000 هزار مترمکعب در ساعت جهت نیم ور وباقرآباد
- ایستگا ه حفاظت از زنگ : 1 ایستگاه
- ایستگا های مراکز صنعتی : 2 ایستگاه
- ساختمان اداری و مسکونی : 2 دستگاه
- اشتراک پذیری ووصل گازدر نیم ور 1718 مشترک
- اشتراک پذیری ووصل گازدردهستان باقر آباد 431 مشترک
رئیس اداره گاز نیم ور : علی حاجی براتی
اداره گاز نیم ور از لحاظ سازمانی تحت پوشش اداره گاز ناحیه محلات می باشد .
د- آدرس وشماره تلفن :
نیم ور – بلوار امام خمینی (ره) –خیابان دانش اداره گاز نیم ور کد پستی 3784175487
- شماره تلفن : پیش شماره 0866 : مسئول اداره 3323111 – تلفن فاکس 3324711- امداد 3323111و 194
الف - معرفی شهر نیم ور :
نیم ور یکی از شهرهای استان مرکزی و بخش مرکزی شهرستان محلات دارای جمعیت 6500 نفرمی باشد از کل جمعیت شهر 5/17 درصد در بخش کشاورزی و 83/53 در بخش صنعت و58/28 در بخش خدمات اشتغال وبقیه در سایر گروهها فعالیت دارند .
- پیشینه تاریخی نیم ور :
نیم ور از پیشینه تاریخی عظیمی برخوردار است در کتاب مختصرالبلدان مربوط به حدود 290 هجری قمری در باره زیبایی بنای خشت وگلی نیم ور آمده است " هیچ بنایی از خشت وگل خوش منظرتر از بنای نیم ور نیست ودر این بنا تصویرها و اخبار و پند های شگفت انگیزی است "
- بند و تاسیسات آبیاری کهن نیم ور :
در زبان فاسی آب وآبادانی ازیک ریشه اند و هرجا که آبدار وآبدان بوده ، آباد وآبادان نیز بوده است و حرف اول ودوم الفبای فارسی همان دو حرف آب است ودر همین منطقه می گویند " آب است وآبادانی ، گلبانگ مسلمانی " همانطور که اشاره شد در نیم ور هنوز نیز آثار تاریخی بسیاری است و این آثار کهن به وجود تاسیساتی کهن تر وابسته است و آن بند ودیگرتاسیسات آبیاری و همچنین مراسم و جشن آب کهنسال آن می باشد که تا امروز دوام یافته است .
آب اصلی کشاورزی نیم ور از رود خانه خمین ، گلپایگان و خوانسار و از بخشی از کوه های استان مرکزی ، استان لرستان و اصفهان سرچشمه می گیرد این رود خانه در هر جا نامی دارد ودراین محل به رود خانه لعل بار و لعل ور ودر مناطق پایین تر اناربار وقمرود نامیده می شود .تاسیسات آبیاری و بندهای قدیمی براین رود خانه قابل ملاحظه اند اما در این میان بند نیم ور و نهر آن از بند، تا روستای باقر آباد و نیم ور ، دارای پیچیدگی های خاصی است که شهرت آن را افزون ساخته ودر برخی منابع تاریخی متأخر نیز به آن اشاره شده است .
- آتشکده آتشکوه :
دهکده آتشکوه در شش کیلو متری جنوب شرقی نیم ور قرار دارد .این دهکده وآتشکده آن ، بر سر راه قدیمی اصفهان به قم و ری و دره زیبا و سر سبز و در بهاران پر گل وریحان قرار گرفته است . به احتمال زیاد ، مطالبی در باره آتشکده نیم ور ، در کتاب های تاریخ پیامبران وشاهان ، نزهت القلوب ، تاریخ قم و مجمل التواریخ آمده ، مربوط به این آتشکده بوده است .
- میل میلونه :
میل میلونه بازمانده یک ساختمان سنگی ، با عظمت و قدمت بسیاراست که از سنگ وساروج و در قسمت بالای آن همراه با رگ های آجر ساخته شده است میل میلونه در حدود سیصد متری شمال نیم ور واقع شده است .
- نقش نیم ور در صنعت سنگ :
سابقه معدن کاری تراورتن در نیم ور به بیش از 50 سال قبل بر می گردد ودر طول این سالها مردان این سرزمین با
کسب تجربه و تلاش طاقت فرسا خود را به عنوان مجربترین معدن کاران سنگ ایران معرفی کرده اند وسبب اشتغال زایی در منطقه و سایر نقاط ایران شده اند .
- بیل گردانی ورزشی برخاسته از کار :
در روزهای پایانی کار جوی روبی ، جوی روب ها ( بیل دارها) که همان کشاورزان کوشای نیم ور بودندکار راطوری تنظیم می کردند که در روز آخر جوی روبی ، کار قبل از ظهر پایان پذیرد وبتوانند به سوی آبادی حرکت کنند . این میزان کردن کار وشتاب برای بازگشت ، به خاطر شرکت در جشن وسرور ومراسمی بود که روز پایان کار لایروبی بنابر سنتی کهن در ده بر پامی شد وبه خاطر شرکت ویا تماشای مسابقه و ورزشی کهن وپهلوانی که از قدیم الایام در چنین هنگامی در آبادی اجرا میگردید . جشن و ورزشی که با زندگی و گذشته آنها و با نام نیم ور ، پیوند خورده بود .
-امامزاده صالح : در سمت شمال غربی خیابان اصلی نیم ور زیارتگاه امامزاده صالح از فرزندان حضرت موسی بن جعفر قرار دارد که در سن 13 سالگی وفات یافته اند دارای اتاقکی به ابعاد 4*4 متر میباشد که در داخل آن آرامگاه حضرت و ضریح قرار دارد و قدمت بنا آن به چندین سال پیش میرسد چنانچه تخریب دیواره های گچی آن را بر اثر گذشت زمان میتوان مشاهده کرد و حداقل دارای چند صد سال قدمت میباشد در اطراف این اتاقک درراهرو جانبی و دو ایوان جنوبی و عقبی دیده میشود سقف شامل این راهروها و ایوانها نیز میگردد و در موازات دو راهرو تکیه قرار دارد که برای مراسم مختلف و همچنین در ماه محرم برای عزاداری استفاده میشود